Μείωση Άγχους - MBSR  ● Ομαδικό Πρόγραμμα

 Δομή 

Το ομαδικό πρόγραμμα Μείωσης Άγχους - MBSR έχει διάρκεια 8 εβδομάδες/9 συναντήσεις και περιλαμβάνει μία συνάντηση την εβδομάδα διάρκειας περίπου 2,5 ωρών καθώς και μία ολοήμερη συνάντηση 6 ωρών η οποία τοποθετείται ανάμεσα στην 6η και 8η εβδομάδα του προγράμματος.

 

Κατά την διάρκεια του προγράμματος και με την άμεση καθοδήγηση και υποστήριξη του εκπαιδευτή, μαθαίνετε μεθοδικά και σε βάθος καίριο αριθμό πρακτικών καλλιέργειας της ενσυνειδητότητας που θα σας επιτρέψουν σταδιακά να μειώσετε και να διαχειρίζεστε με επιδεξιότητα τις στρεσογόνες καταστάσεις, να βιώνετε βαθιά σωματική χαλάρωση και να αρχίσετε να απολαμβάνετε περισσότερο τις καθημερινές σας στιγμές.

 Μεθοδολογία 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συστηματική πρακτική σε τεχνικές διαλογισμού ενσυνειδητότητας, απλές ασκήσεις κίνησης και διερεύνηση μοτίβων αντίληψης, σκέψης και συμπεριφορών. Κάθε συνάντηση περιλαμβάνει πρακτική εξάσκηση, σύντομη διάλεξη, αναστοχασμό και εξέταση ερωτήσεων. Παράλληλα με τις εβδομαδιαίες συναντήσεις, βασικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι η καθιέρωση καθημερινού χρόνου ατομικής πρακτικής. Η ατομική εξάσκηση υποστηρίζεται από εβδομαδιαίο αναλυτικό πρόγραμμα, εγχειρίδιο, ηχογραφημένους διαλογισμούς και τήρηση ημερολογίων.

 Ποιος Μπορεί Να Ωφεληθεί 

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι χρήσιμη και επωφελής σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, εκπαίδευσης ή οικονομικής κατάστασης. Υπάρχουν συμμετέχοντες που έρχονται με δική τους πρωτοβουλία και άλλοι μετά από σύσταση του γιατρού ή του ψυχολόγου τους. Πολλοί επίσης συμμετέχουν επειδή, αν και αισθάνονται καλά στην υγεία τους, νιώθουν ότι ο ρυθμός της ζωής τους βρίσκεται “εκτός ελέγχου” ή “δε νιώθουν ο εαυτός τους” και θέλουν να είναι πιο ήρεμοι και να απολαμβάνουν την ζωή τους περισσότερο.

 

Το πρόγραμμα MBSR έχει επιστημονικά τεκμηριωθεί ότι προσφέρει υποστήριξη και ανακούφιση σε πληθώρα ψυχολογικών διαταραχών και οργανικών παθήσεων:

 • Ψυχολογικές Διαταραχές: Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή, Κατάθλιψη (ήπια), Σύνδρομο burn out, Διαταραχές ύπνου

 • Οργανικές Παθήσεις: Χρόνιος Πόνος, Υπέρταση, Διαβήτης, Ινομυαλγία, Στομαχικές Διαταραχές, Δερματικές Παθήσεις

Τέλος, η συμμετοχή στο πρόγραμμα βοηθά στην τόνωση της ευεξίας (wellness) και ευζωίας (well-being), μέσω εκμάθησης προληπτικών τρόπων ψυχικής φροντίδας, φέρνοντας αίσθημα πληρότητας και ικανοποίησης, μαθαίνοντας να ζούμε στο παρόν συνειδητά. Στο συνημμένο αρχείο αναφέρονται ενδεικτικά οφέλη όπως καταχωρήθηκαν σε ερωτηματολόγιο απόφοιτων του προγράμματος MBSR της Mindfulness 360.

 Συμμετοχή 

Παροχές

 • 9 Συναντήσεις/26 ώρες άμεσης εκπαίδευσης (8 συναντήσεις/2,5 ώρες, 1 συνάντηση/6 ώρες)

 • Μία ατομική συνάντηση με τον εκπαιδευτή

 • Αναλυτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα ατομικής πρακτικής (36 ώρες)

 • Ακουστικό και έντυπο υλικό υποστήριξης ατομικής πρακτικής

 • Εκπαίδευση από εξουσιοδοτημένο εκπαιδευτή MBSR (CFM/UMASS)

 • Δωρεάν συμμετοχή στις ολοήμερες συναντήσεις μελλοντικών προγραμμάτων

 • Βεβαίωση παρακολούθησης (συμμετοχή στο σύνολο των ωρών)

Ποσό Συμμετοχής

 • Ατομική Συμμετοχή: 300 €

 • 2+ Συμμετοχές: 250 € / Άτομο

 • Άνεργοι/Φοιτητές: 200 €

Ημερομηνίες & Χώρος

Για τις επόμενες προγραμματισμένες ημερομηνίες παρακαλούμε ανατρέξτε στο Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει προγραμματισμένη ημερομηνία, μπορείτε είτε να συμπληρώστε την “Δήλωση Ενδιαφέροντος” ή να εγγραφείτε στο newsletter της ιστοσελίδας μας για να ενημερωθείτε μέσω email.

* Η συμμετοχή στο πρόγραμμα Μείωσης Άγχους - MBSR προϋποθέτει προσωπική συνομιλία/συνάντηση με τον εκπαιδευτή του προγράμματος. Επίσης, συνίσταται η πρότερη παρακολούθηση του δωρεάν σεμιναρίου “Μείωσε Το Άγχος - Απόλαυσε Τη Ζωή”. Για να ενημερωθείτε μέσω email για την ημερομηνία και τον χώρο επόμενων προγραμματισμένων σεμιναρίων, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter ή να ανατρέξετε στο ημερολόγιο της ιστοσελίδας μας.

Οι υπηρεσίες που περιγράφονται σε αυτό το δικτυακό τόπο (προγράμματα, σεμινάρια, εργαστήρια) είναι εκπαιδευτικές, απευθύνονται σε ενήλικες άνω των 18 ετών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής ψυχικής φροντίδας, επαγγελματικής ιατρικής περίθαλψης ή ιατρικά ενδεδειγμένης φαρμακευτικής θεραπείας.

© 2020 Mindfulness 360 - Κέντρο Ανάπτυξης Ενσυνειδητότητας | 12 Kerkyras str, Athens 146 71, Greece | info@mindfulness360.net

Όροι Χρήσης & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

 • Facebook Social Icon
 • YouTube Social Icon
 • Twitter Social Icon