Το Retreat 

Η συμμετοχή σε ένα retreat, είναι μια ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας αλλά και ένα πολύτιμο δώρο προσωπικής φροντίδας. Είναι μια ευκαιρία να βιώσετε την εμπειρία του να ζεις πλήρως στο παρόν συνειδητά και ταυτόχρονα να χαλαρώσετε στην αίσθηση του “είμαι", μακριά από τους περισπασμούς και τις αναπόφευκτες εντάσεις της καθημερινότητας.

Η Τέχνη Του Να Ζεις Συνειδητά - Ξυπνώντας Τις Αισθήσεις” είναι ένα τριήμερο retreat που στόχο έχει να σας παρέχει την δυνατότητα να εμβαθύνετε την πρακτική σας στη ανάπτυξη της ενσυνειδητότητας και να εμπλουτίσετε την εμπειρία σας με διευρυμένους ορίζοντες. Το συγκεκριμένο retreat, συνδυάζει την ηρεμία και την χαλάρωση στο γεμάτο αρμονία περιβάλλον του ξενώνα Abeliona Retreat και την απελευθερωτική και αναζωογονητική ενέργεια του διαλογισμού και της yoga. Μέσα από τις πύλες των αισθήσεων, θα βιώσετε με αμεσότητα και πληρότητα την εμπειρία σας και θα εξασκηθείτε σε μεθόδους και πρακτικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να επαναφέρετε στην ζωή σας εσωτερική γαλήνη, συναισθηματική ισορροπία και πνευματική διαύγεια, στη μόνη στιγμή που έχουμε πραγματικά για να το κάνουμε - το παρόν.

Κατά τη διάρκεια του retreat, θα υπάρχουν εναλλαγές πρακτικής διαλογισμού, mindful yoga, θεματικές ομιλίες και χρόνος για ερωτήσεις. Παράλληλα, θα υπάρχει περίοδος σιωπής, που θα ενδυναμώσει και θα εμβαθύνει τον αναστοχασμό αλλά και ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση και περιπάτους στη φύση.

* Η ιδέα και το περιεχόμενο του retreat, είναι εμπνευσμένα από το βιβλίο του Jon Kabat-Zinn, “Coming To Our Senses”   

 Σε Ποιους Απευθύνεται 

Το retreat είναι κατάλληλο τόσο για όσους έχουν προηγούμενη εμπειρία στην πρακτική της ενσυνειδητότητας (mindfulness) αλλά και για όσους έρχονται σε επαφή με αυτή για πρώτη φορά. Επίσης είναι κατάλληλο για μεμονωμένη ή από κοινού συμμετοχή με φίλο/η ή σύντροφο.

 Τι Θα Μάθετε 

 • Πρακτικές και τεχνικές εξάσκησης διαλογισμού ενσυνειδητότητας και mindful γιόγκα

 • Να αποσυνδέεστε από τον “αυτόματο πιλότο” και τη συνεχή ροή σκέψεων και συναισθημάτων

 • Να επανέρχεστε άμεσα και αποτελεσματικά στην εμπειρία σας στο παρόν

 • Να ενσωματώσετε με ευκολία την ενσυνειδητότητα στην καθημερινότητά σας

 Τι Θα Απολαύσετε 

 • Περιόδους σιωπής που θα ενδυναμώσουν τη χαλάρωση και θα εμβαθύνουν τον αναστοχασμό

 • Προσωπικό χρόνο για περιπάτους ή ξεκούραση σε ένα καταπράσινο και ειδυλλιακό περιβάλλον

 • Υγιεινά και γευστικά γεύματα με τοπικά προϊόντα και συνταγές

 

 Πώς Θα Ωφεληθείτε 

 • Θα αποκτήσετε μια νέα αίσθηση εσωτερικής γαλήνης και ελευθερίας

 • Θα καλλιεργήσετε ψυχική ισορροπία και πνευματική διαύγεια

 • Θα βελτιώσετε την σωματική υγεία και ευεξία

 • Θα επιστρέψετε αναζωογονημένοι και ενδυναμωμένοι με νέα αυτοπεποίθηση για να διαχειρίζεστε με επιδεξιότητα και να απολαμβάνετε περισσότερο την καθημερινή σας ζωή​

 Τοποθεσία & Διαμονή  • "Abeliona Retreat", Αμπελιώνα, Μεσσηνία 

Χτισμένο πάνω στο νοητό σταυροδρόμι τριών νομών, Αρκαδίας, Ηλείας και Μεσσηνίας, η Αμπελιώνα είναι ένα παραδοσιακό ορεινό χωριό περιτριγυρισμένο από δάση καστανιάς και αναρίθμητες φυσικές πηγές. Μια περιοχή που από την αρχαιότητα θεωρείται χώρος μοναδικής φυσικής ομορφιάς, αλλά και πνευματικότητας.  Ένας ευλογημένος τόπος, όπου ο άνθρωπος και η φύση βρίσκονται σε αρμονία

 

Τέλεια εναρμονισμένο με το γύρω τοπίο, το Abeliona Retreat είναι χτισμένο σε μια καταπράσινη ορεινή πλαγιά, σαν μια φυσική προέκταση του βουνού που το φιλοξενεί. Ένας όμορφος σχηματισμός από πετρόκτιστα κτίρια χαμηλού ύψους, ενδεικτικά ενός χώρου όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν σε αρμονία. Το ειδυλλιακό συγκρότημα περιλαμβάνει 22 ευρύχωρα δωμάτια, αλλά και όμορφους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους όπως το Lounge, το εστιατόριο και το κατάστημα οργανικών προϊόντων. Και ολοκληρώνεται από διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους ιδανικούς για περίπατο ή διάβασμα, ένα όμορφο κιόσκι και φυσικά  το μοναδικό Yurt.

 Πρόγραμμα 

Το retreat ξεκινά την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στις 17:00 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 15:00.

ΠΕΜΠΤΗ

15:00 - 17:00 Check in

17:00 - 18:30 Ελεύθερος Χρόνος

18:30 - 19:30 Ομιλία & Πρακτική

19:30 - 21:00 Δείπνο

21:00 - 21:30 Πρακτική

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ

08:00 - 08:30 Mindful Yoga

08:30 - 09:30 Πρωινό

09:30 - 12:00 Ομιλία & Πρακτική

12:00 - 13:00 Ελεύθερος Χρόνος

13:00 - 14:30 Μεσημεριανό

14:30 - 17:00 Ελεύθερος Χρόνος

17:00 - 17:30 Mindful Yoga

17:30 - 18:30 Πρακτική

18:30 - 19:00 Mindful Yoga

19:00 - 19:30 Πρακτική

19:30 - 21:00 Δείπνο

21:00 - 21:30 Πρακτική

ΚΥΡΙΑΚΗ

08:00 - 08:30 Mindful Yoga

08:30 - 09:30 Πρωινό

09:30 - 12:00 Ομιλία & Πρακτική

12:00 - 13:00 Ελεύθερος Χρόνος

13:00 - 14:30 Μεσημεριανό

14:30 - 15:00 Check Out

* Από Παρασκευή 12:00 μ.μ. έως Σάββατο 09:30 π.μ. θα είναι περίοδος σιωπής.

** Η συμμετοχή στις δραστηριότητες είναι προαιρετική εκτός της πρώτης και τελευταίας περιόδου πρακτικής.

 Ποσό Συμμετοχής / Άτομο 

 • Μονόκλινο: 570 €

 • Δίκλινο: 480 €

 

Καταληκτική ημερομηνία Δήλωσης Συμμετοχής: 20/10/2017

(1) Περιορισμένος αριθμός μονόκλινων.

(2) Kράτηση δίκλινου σημαίνει συνδιαμονή (room sharing). 

(3) Δυνατότητα κράτησης τρίκλινου διαμερίσματος κατόπιν συνεννόησης.

Τι Περιλαμβάνεται:

 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις (δωμάτιο βάση αντίστοιχης κράτησης)

 • Πρωινό/Μεσημεριανό/Δείπνο x 3 (κυρίως vegetarian, ποτά/αναψυκτικά/ροφήματα δεν περιλαμβάνονται)

 • Καθοδηγούμενη πρακτική διαλογισμού και yoga (16 ώρες συνολικά), από αντίστοιχους πιστοποιημένους και έμπειρους εκπαιδευτές.

 • Έντυπο και ακουστικό υλικό για ατομική πρακτική.

 Εκπαιδευτές 
Xypolias Vassilis

Βασίλης Ξυπολιάς, Εκπαιδευτής Mindfulness & MBSR, CFM/UMASS

Από το 2009 άρχισε να εμβαθύνει τις γνώσεις και την εμπειρία του στην ανάπτυξη και τις εφαρμογές της ενσυνειδητότητας. Με εντατική μελέτη, διεθνή workshops και retreats, συμπεριλαμβανομένης και της παρακολούθησης μαθημάτων Βουδιστικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κατμαντού το 2015, απέκτησε άδεια εκπαιδευτή του προγράμματος Μείωση Άγχους Βάσει Ενσυνειδητότητας - MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) από το Κέντρο Ενσυνειδητότητας (CFM) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης (UMASS). Στις αρχές του 2015, δημιούργησε την Mindfulness 360 με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση της ενσυνειδητότητας μέσω προγραμμάτων, workshops και retreats.

Dimi Charilaou

Δήμητρα Χαριλάου, Yoga Instructor

Η Δήμητρα, είναι απόφοιτη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Χρόνια αθλήτρια της αντισφαίρισης, πανελληνιονίκης και μέλος της εθνικής ομάδας. Το 2013 μπήκε στην ζωή της το φιλοσοφικό σύστημα της γιόγκα, όπου και ξεκίνησε η δική της “μεταμόρφωση”. Έκτοτε, είναι πιστή μαθήτρια και δασκάλα της γιόγκα, προσπαθώντας να μεταδώσει βιώματα που έχει και η ίδια, μέσα από την προσωπική της πρακτική. Διδάσκει hatha yoga και vinyasa flow, έχοντας πάντα οδηγό την αγαπημένη αρχή της ahimsa - όχι βία.

 • Hatha Yoga Teacher Training course 200 hr - Ghyta Yoga School - Μιχάλης Φιλίνης

 • Advanced Sadhana Training 300 hr - Ghyta Yoga School - Μιχάλης Φιλίνης

Οι υπηρεσίες (προγράμματα, εργαστήρια, σεμινάρια) που περιγράφονται σε αυτό τον ιστότοπο είναι ψυχοεκπαιδευτικές, απευθύνονται σε άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών (αναλόγως δραστηριότητας) και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής ψυχικής φροντίδας, επαγγελματικής ιατρικής περίθαλψης ή ιατρικά ενδεδειγμένης φαρμακευτικής θεραπείας.

The services (programs, seminars, workshops) described on this website are educational, aimed for adults over 18 years old and under no circumstances constitute a substitute for proper professional medical care or medically appropriate therapy.

 • Facebook
 • YouTube
 • Instagram