Πηγές Υποστήριξης & Γνώσης 

Είναι χαρά μας να σας προσφέρουμε τις ακόλουθες πηγές, υπό μορφήν συνδέσμων, ως μέρος των διαρκών προσπαθειών μας να παρέχουμε περαιτέρω πρακτική υποστήριξη και αξιόπιστη γνώση στην πορεία σας για ανάπτυξη και καλλιέργεια της ενσυνειδητότητας.

 

Επιλέξτε και ακολουθείστε έναν από τους παρακάτω συνδέσμους για να λάβετε περαιτέρω πληροφορίες για το θέμα της επιλογής σας.

 

Σκοπεύουμε να διευρύνουμε και να ενημερώνουμε τακτικά τη σελίδα των πηγών μας, γι’ αυτό εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες και πιο έγκυρες πληροφορίες από την παγκόσμια ιατρική, επιστημονική και κοινωνική κοινότητα σε θέματα ενσυνειδητότητας.

 

Προς το παρόν, οι περισσότερες πηγές και τα βοηθήματα είναι στην αγγλική γλώσσα. Σύνεχώς θα προσθέτουμε και ελληνικές πηγές.

 Διαλογισμοί & Ηχητικά Βοηθήματα 

Καθοδηγούμενοι Διαλογισμοί Mindfulness (Ενσυνειδητότητας) Στα Ελληνικά

H Mindfulness 360 σε συνεργασία με το Εκπαιδευτή Μindfulness & MBSR Βασίλη Ξυπολιά, προσφέρουν στα ελληνικά σειρά καθοδηγούμενων διαλογισμών mindfulness awareness. Καθημερινή πρακτική διαλογισμού έστω και για 10', μπορεί να βοηθήσει στο να φέρετε πνευματική και ψυχική γαλήνη, βαθιά σωματική χαλάρωση και γενικότερη ευεξία στην ζωή σας.

Free Guided Meditations
Κάθε εβδομάδα έχει ένα διαφορετικό θέμα και συνήθως περιλαμβάνει κάποια εισαγωγικά σχόλια, μία καθοδηγούμενη άσκηση διαλογισμού, λίγο χρόνο σιωπηλής άσκησης και τελικές παρατηρήσεις. Παρουσιάζονται από το Κέντρο Έρευνας Ενσυνείδητης Επίγνωσης (Mindful Awareness Research Center) του UCLA (Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας, Λος Άντζελες).

 

UCSD Center for Mindfulness
Καθοδηγούμενο ηχητικό υλικό για ασκήσεις Μείωσης Άγχους Βάσει Ενσυνειδητότητας από το Κέντρο Ενσυνειδητότητας (Center for Mindfulness) του UCSD (Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας, Σαν Ντιέγκο).

 

Contemplative Mind in Society
Καθοδηγούμενες ασκήσεις από τον Μιραμπάι Μπους, διευθυντή του Κέντρου Ενσυνειδητότητας, την Νταϊάνα Γουίνστον, από το Κέντρο Έρευνας Ενσυνείδητης Επίγνωσης (Mindful Awareness Research Center) του UCLA, και τον Άρθουρ Ζάντζοκ, πρόεδρο του Ινστιτούτο Νόησης και Ζωής (Mind & Life Institute).

 

Insight Meditation Society 

Επιλεγμένες ομιλίες, podcasts και ηχητικά προγράμματα που περιλαμβάνουν διάφορες καθοδηγούμενες ασκήσεις διαλογισμού.

 Web Sites 

cfmHOME

Το cfmHOME είναι ένα εγχείρημα του Κέντρο Ενσυνειδητότητας (Center for Mindfulness) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης. Αφιερωμένο στην υποστήριξη αυτών που διδάσκουν, ασκούν και ερευνούν την ενσυνειδητότητα σε όλο τον κόσμο, το cfmHOME εμπεριέχει ένα πλήθος διαδικτυακών πηγών, περιλαμβανομένων forums συζητήσεων και ψηφιακών μέσων.

 

Mindful (on line περιοδικό)

Σκοπός του Mindful είναι να ενημερώνει, να εμπνέει, να καθοδηγεί και να συνδέει όλους αυτούς που θέλουν να ζουν ενσυνείδητη ζωή, να απολαμβάνουν τα επιστημονικά επιβεβαιωμένα οφέλη των ασκήσεων ενσυνειδητότητας και να δημιουργήσουν μια πιο ενσυνείδητη και συμπονετική κοινωνία.

 

The American Mindfulness Research Association (AMRA)

Χρησιμεύει ως επαγγελματική πηγή σχετικά με τις θετικές και τις ανθρωπιστικές επιστήμες, τις ομάδες άσκησης και το ευρύτερο κοινό αναφορικά με την ενσυνειδητότητα από την οπτική της διαλογιστικής πρακτικής.

 Βιβλία 

"Ο Δρόμος Προς Τη Μόνιμη Μεταμόρφωση", Daniel Goleman, Richard J. Davidson (ΠΕΔΙΟ Εκδοτική)

Στο βιβλίο αυτό, δύο εξαιρετικά δηµοφιλείς συγγραφείς διατυπώνουν µια επαναστατική υπόθεση για έναν τρόπο ζωής που η σύγχρονη σκέψη αδυνατούσε µέχρι σήµερα να αντιληφθεί, παρότι βρίσκεται σε κοινή θέα, αφού υιοθετείται από τις σηµαντικότερες πνευµατικές παραδόσεις του κόσµου: την αλλαγή µέσω του διαλογισµού. Τα σημαντικά οφέλη του διαλογισµού που επιβεβαιώνονται σήμερα πλέον από την επιστήμη, δεν αφορούν µόνο τη βελτίωση της υγείας ή την αύξηση της επαγγελµατικής µας απόδοσης, µας επιτρέπουν επίσης να προσεγγίσουµε ό,τι καλύτερο έχουµε µέσα µας.

Ο Δρόμος προς τη μόνιμη μεταμόρφωση.jpg

"Άγχος – Mindfulness – Ενσυνειδητότητα"Susan M. Orsillo, PhD - Lizabeth Roemer, PhD  (Εκδόσεις: ΙΡΙΔΑ)

Στην πραγματικότητα είναι αδύνατον να “ξεπεράσουμε” απλώς το άγχος. Όλα όσα κάνουν οι άνθρωποι για να νιώσουν καλύτερα, όπως το να αποφεύγουν τις καταστάσεις που τους φοβίζουν ή να απωθούν τις ανησυχίες από το μυαλό τους, κάνουν τα πράγματα χειρότερα. 
Οι κορυφαίες ψυχολόγοι Susan M. Orsillo και Lizabeth Roemer παρουσιάζουν την παγκοσμίως νέα, δυναμική, εναλλακτική λύση “mindfulness-ενσυνειδητότητα” που μπορεί να σας απελευθερώσει από το άγχος, μέσα από τη ριζική αλλαγή της σχέσης σας με αυτό. 
Με σαφήνεια και συμπόνια, αυτό το βιβλίο περιγράφει αναλυτικά εμπεριστατωμένες πρακτικές της νέας αυτής προσέγγισης, με τις οποίες αντιμετωπίζονται οι διαφορετικές μορφές του άγχους. 
Μάθετε βήμα - βήμα τις στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε επίγνωση των αγχωδών συναισθημάτων σας και παράλληλα να αποτρέψετε την κλιμάκωσή τους, να χαλαρώσετε τον κλοιό της ανησυχίας και του φόβου και να επιτύχετε ένα νέο επίπεδο συναισθηματικής και σωματικής ευεξίας.

"Πώς να Ξεπεράσετε την Κατάθλιψη", Mark Williams, John Teasdale, Zindel Segal, Jon Kabat-Zinn (Εκδόσεις Αλκυών)

Αν σας βασανίζει η κατάθλιψη, κάντε κουράγιο! Με την εγρήγορση, μια απλή, αλλά ταυτόχρονα ισχυρή τεχνική να παρατηρείτε τα δυσάρεστα συναισθήματά σας και τις εμπειρίες της ζωής, θα μάθετε πώς να διακόψετε τον κύκλο της χρόνιας δυσαρέσκειας μια για πάντα. Στον Συνειδητό Δρόμο για να Ξεπεράσετε την Κατάθλιψη, τέσσερις ειδικοί εξηγούν γιατί οι συνηθισμένες μας προσπάθειές να "εκλογικεύουμε" τις κακές μας διαθέσεις ή να "ερχόμαστε στα σύγκαλά μας" μας καταθλίβουν ακόμα περισσότερο. Με διορατικά μαθήματα, εμπνευσμένα τόσο από διαλογιστικές πρακτικές της Ανατολής, όσο και από το χώρο της γνωσιακής ψυχοθεραπείας, οι συγγραφείς μας δείχνουν πώς να παρακάμπτουμε τις νοητικές μας συνήθειες - οι οποίες καταλήγουν μονάχα σε απόγνωση, ιδεοληψία και αυτομομφές - έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις προκλήσεις της ζωής.

"Full Catastrophe Living : Using the Wisdom of Your Body and Mind to Face Stress, Pain, and Illness"Jon Kabat-Zinn, Ph.D.

Άγχος. Μας περιβάλλει από παντού. Ακόμα χειρότερα, εισχωρεί μέσα μας: στραγγίζει την ενέργειά μας, υπονομεύει την υγεία μας και μας κάνει ακόμα πιο ευάλωτους στο φόβο, την κατάθλιψη και τις ασθένειες. Τώρα, βασισμένο στο φημισμένο πρόγραμμα Μ.Α.Β.Ε. του Δρ Τζον Κάμπατ-Ζιν, αυτό το ρηξικέλευθο βιβλίο σάς δείχνει πώς να χρησιμοποιείτε φυσικές, ιατρικά αποδεδειγμένες μεθόδους για να ανακουφίζετε και να θεραπεύετε το σώμα, το νου και την ψυχή σας.

Full Catastrophe Living

"10% Happier: How I Tamed the Voice in My Head, Reduced Stress Without Losing My Edge and Found Self-Help That Actually Works", Dan Harris

Όλοι έχουμε μια φωνή μέσα στο κεφάλι μας. Είναι αυτή που μας κάνει να χάνουμε χωρίς λόγο την ψυχραιμία μας, να ελέγχουμε ψυχαναγκαστικά τα ηλεκτρονικά μας μηνύματα, να τρώμε χωρίς να πεινάμε και να κολλάμε στο παρελθόν και το μέλλον εις βάρος του παρόντος. Οι περισσότεροι από εμάς υποθέτουμε ότι αυτή η φωνή είναι αναπόδραστη, ότι δεν έχουμε κανένα τρόπο να τη χαλιναγωγήσουμε, αλλά ο Νταν Χάρις ανακάλυψε τυχαία έναν αποτελεσματικό τρόπο για να το πετύχουμε. Απέχει πολύ από τις θαυματουργικές θεραπείες που παιάνιζαν οι γκουρού αυτοβοήθειας που συνάντησε· αντίθετα, είναι κάτι που ανέκαθεν θεωρούσε αδύνατο ή άχρηστο: ο διαλογισμός. 

10% Happier

Οι υπηρεσίες που περιγράφονται σε αυτό το δικτυακό τόπο (προγράμματα, σεμινάρια, εργαστήρια) είναι εκπαιδευτικές, απευθύνονται σε ενήλικες άνω των 18 ετών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής ψυχικής φροντίδας, επαγγελματικής ιατρικής περίθαλψης ή ιατρικά ενδεδειγμένης φαρμακευτικής θεραπείας.

© 2019 Mindfulness 360 - Κέντρο Ανάπτυξης Ενσυνειδητότητας | 12 Kerkyras str, Athens 146 71, Greece | info@mindfulness360.net

Όροι Χρήσης & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Social Icon