Πρόγραμμα Μείωσης Άγχους Μέσω Ενσυνειδητότητας - MBSR

Το πρόγραμμα Μείωση Άγχους Μέσω Ενσυνειδητότητας - MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) σχεδιάστηκε από τον Δρ Τζον Κάμπατ-Ζινν και ξεκίνησε το 1979 στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης. Η αποτελεσματικότητα της ενσυνειδητότητας (mindfulness) στη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας, έχει επιβεβαιωθεί από πολυάριθμες και ενδελεχείς διεθνείς επιστημονικές έρευνες στα πεδία της ιατρικής, της ψυχολογίας και των νευροεπιστημών. Σήμερα, το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από πολλά Εθνικά Συστήματα Υγείας Ευρωπαϊκών χωρών, της Αμερικής και του Καναδά και υλοποιείται σε περισσότερα σε 800+ κέντρα και κλινικές ανά τον κόσμο. Το επίσημο πρόγραμμα MBSR διδάσκεται μόνο από εξουσιοδοτημένους εκπαιδευτές του Center For Mindfulness της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Το πρόγραμμα Μείωσης Άγχους - MBSR, είναι ένα ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα οκτώ (8) εβδομάδων που συνδυάζει την σύγχρονη γνωσιακή-συμπεριφοριστική ψυχολογία με τεχνικές διαλογισμού. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν συστηματικά και σε βάθος, να αξιοποιούν τις εσωτερικές τους δυνάμεις για γνώση, αλλαγή και ανάπτυξη προκειμένου να διαχειρίζονται με επιδεξιότητα και αποτελεσματικότητα τις καθημερινές στρεσογόνες καταστάσεις αλλά και τις αναπόφευκτες δυσκολίες της ζωής. Μέσα από το πρόγραμμα, καλλιεργούν την ικανότητα να διατηρούν ψυχική γαλήνη, συναισθηματική ισορροπία και πνευματική διαύγεια και να επανασυνδέονται βαθύτερα, με ό,τι είναι πραγματικά σημαντικό στην ζωή τους. 

Εάν εφαρμοσθούν σωστά και αναπτυχθούν μεθοδικά, οι δεξιότητες που βασίζονται στην ενσυνειδητότητα μπορούν να αποφέρουν ανακούφιση από σωματικό ή ψυχικό πόνο και να υποστηρίξουν την αλλαγή επιβλαβών συνηθειών και την αποδυνάμωση αυτόματων και αντιδραστικών συμπεριφορών. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες, έχουν ξανά την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα στην εργασία, στις σχέσεις αλλά και στην ζωή τους γενικότερα, μαθαίνοντας να βιώνουν με αρμονία και πληρότητα, τη μόνη στιγμή που έχουμε πραγματικά για να ζήσουμε, το παρόν.

 

Στο συνημμένο αρχείο, αναφέρονται ενδεικτικά οφέλη του προγράμματος, όπως καταχωρήθηκαν σε ερωτηματολόγιο αποφοίτων του προγράμματος MBSR της Mindfulness 360. Κύκλοι του Ομαδικού προγράμματα MBSR υλοποιούνται τρεις φορές το χρόνο αλλά και Ατομικά κατόπιν συνεννόησης. Πληροφορίες για προγραμματισμένα τμήματα, μπορείτε βρείτε στο Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων όπως επίσης σας προτείνουμε να εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε άμεσα και έγκαιρα στο email σας ενημέρωση για μελλοντικά προγράμματα και δραστηριότητες.

Οι υπηρεσίες που περιγράφονται σε αυτό το δικτυακό τόπο (προγράμματα, σεμινάρια, εργαστήρια) είναι εκπαιδευτικές, απευθύνονται σε ενήλικες άνω των 18 ετών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής ψυχικής φροντίδας, επαγγελματικής ιατρικής περίθαλψης ή ιατρικά ενδεδειγμένης φαρμακευτικής θεραπείας.

© 2019 Mindfulness 360 - Κέντρο Ανάπτυξης Ενσυνειδητότητας | 12 Kerkyras str, Athens 146 71, Greece | info@mindfulness360.net

Όροι Χρήσης & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Social Icon