Πρόγραμμα Μείωσης Άγχους Μέσω Ενσυνειδητότητας (MBSR)

Το πρόγραμμα Μείωση Άγχους Μέσω Ενσυνειδητότητας (MBSR) (Mindfulness Based Stress Reduction) σχεδιάστηκε από τον Δρ Τζον Κάμπατ-Ζινν και ξεκίνησε το 1979 στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης. Η αποτελεσματικότητα της ενσυνειδητότητας (mindfulness) στη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας, έχει επιβεβαιωθεί από πολυάριθμες και ενδελεχείς διεθνείς επιστημονικές έρευνες στα πεδία της ιατρικής, της ψυχολογίας και των νευροεπιστημών. Σήμερα, το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από πολλά Εθνικά Συστήματα Υγείας Ευρωπαϊκών χωρών, της Αμερικής και του Καναδά και υλοποιείται σε περισσότερα σε 1000+ κέντρα και κλινικές ανά τον κόσμο. Το πρόγραμμα MBSR διδάσκεται μόνο από εξουσιοδοτημένους εκπαιδευτές του Center For Mindfulness της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Το πρόγραμμα Μείωσης Άγχους - MBSR, είναι ένα ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα οκτώ (8) εβδομάδων που συνδυάζει τη σύγχρονη γνωσιακή-συμπεριφοριστική ψυχολογία και πρακτικές διαλογισμού ενσυνειδητότητας (mindfulness awareness meditation). Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες μαθαίνουν συστηματικά και σε βάθος να προσεγγίζουν και να αξιοποιούν τις δικές τους εσωτερικές δυνάμεις για γνώση, αλλαγή και ανάπτυξη, προκειμένου να διαχειρίζονται με επιδεξιότητα και αποτελεσματικότητα τις καθημερινές στρεσογόνες καταστάσεις αλλά και τις αναπόφευκτες δυσκολίες της ζωής. Μέσα από το πρόγραμμα, καλλιεργούν την ικανότητα για ψυχική γαλήνη, συναισθηματική ισορροπία και πνευματική διαύγεια και να επανασυνδέονται βαθύτερα με ό,τι είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή τους.

 

Κύκλοι του ομαδικού προγράμματος MBSR (δια ζώσης/online) υλοποιούνται τρεις φορές το χρόνο αλλά έχετε επίσης την δυνατότητα να συμμετέχετε ατομικά. Πληροφορίες για προγραμματισμένα τμήματα, μπορείτε βρείτε στο Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων όπως επίσης σας προτείνουμε να εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε άμεσα και έγκαιρα στο email σας ενημέρωση για μελλοντικά προγράμματα και δραστηριότητες.

Οι υπηρεσίες (προγράμματα, σεμινάρια, εργαστήρια)  που περιγράφονται σε αυτό το δικτυακό τόπο είναι ψυχοεκπαιδευτικές, απευθύνονται σε ηλικίες άνω των 16 ετών (αναλόγως δραστηριότητας) και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής ψυχικής φροντίδας, επαγγελματικής ιατρικής περίθαλψης ή ιατρικά ενδεδειγμένης φαρμακευτικής θεραπείας.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram