top of page
  • Writer's pictureVassilis Xypolias

MBSR: Μια Καινούρια Αρχή!


Απόφοιτοι Προγράμματος MBSR

“Ο Άνθρωπος Είναι Ένας Ξενώνας” ~ Τζελαλαντίν Ρουμί

Κάθε μέρα ένας καινούργιος ερχομός, μια χαρά, μια θλίψη, μια κακία, μια στιγμιαία συνειδητοποίηση φτάνει όπως ένας απρόσμενος επισκέπτης. Υποδέξου τα όλα!

Ακόμα κι αν πρόκειται για ένα πλήθος καημών, που βίαια αδειάζουν το σπίτι από τα έπιπλά του, φέρσου σε κάθε καλεσμένο με αξιοπρέπεια, θα μπορούσε κάλλιστα να σε ετοιμάζει για μια χαρά καινούργια.

Τη νηφάλια σκέψη, την ντροπή, την υστεροβουλία, υποδέξου τες στην πόρτα χαμογελώντας και κάλεσέ τες μέσα. Να είσαι ευγνώμων για καθετί που έρχεται, γιατί έχει σταλεί ως οδηγός, απ’ τον επέκεινα κόσμο.

Ένα ποίημα αφιερωμένο στην Καρολίνα, την Χριστίνα, την Βάλια, την Susan, τον Γιώργο, την Κωνσταντίνα και τον Γιάννη που ολοκληρώσανε τον 5ο κύκλο του προγράμματος Μείωσης Άγχους Μέσω Ενσυνειδητότητας - MBSR αλλά και σε όλους εσάς που μέχρι σήμερα συμμετείχατε στο πρόγραμμα, λέγοντας ΝΑΙ σε μια διαίσθηση και πίστη ότι η ζωή μπορεί να είναι περισσότερο από μια συνεχή μάχη επιβίωσης στον αυτόματο πιλότο. Για άλλη μια φορά, να σας συγχαρώ για την ενέργεια, τον χρόνο και τους πόρους που επενδύσατε αυτές τις 8 εβδομάδες και να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη σας να είμαι συνοδός και αρωγός στην προσπάθεια σας να φέρετε γαλήνη, αλλαγή και ανάπτυξη στην ζωή σας.

Το τέλος του προγράμματος όμως, σηματοδοτεί ταυτόχρονα και μια νέα αρχή. Μια νέα σχέση με τις καθημερινές σας εμπειρίες, έχοντας πλέον την γνώση, την εσωτερική δύναμη και τα “εργαλεία” να τις προσεγγίζετε με φρέσκια και καθαρότερη ματιά και να τις διαχειρίζεστε δημιουργικά και αποτελεσματικά, κάνοντας ωφελιμότερες επιλογές. Μια νέα στάση ζωής που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε περισσότερες και περισσότερο τις όμορφες στιγμές της ζωής, ζώντας στο παρόν συνειδητά!

Να είστε καλά!

Βασίλης Θ. Ξυπολιάς

Εκπαιδευτής MBSR & Mindfulness, CFM/UMASS

182 views
bottom of page