top of page
  • Writer's pictureVassilis Xypolias

Μην Παραγνωρίζετε Τις Καλές Στιγμές


 

Πώς μπορούμε να χαμηλώσουμε το αναπόφευκτο "βουητό" της αρνητικότητας που πηγάζει στην αβεβαιότητα και την ανησυχία αυτής της περιόδου; Εντοπίζουμε και αναγνωρίζουμε τα θετικά στη καθημερινότητά μας και εκφράζουμε ευγνωμοσύνη.


Η έκφραση ευγνωμοσύνης, μπορεί να αλλάξει τα μοτίβα τρόπου σκέψης μας και καλλιεργεί ψυχική ανθεκτικότητα. Ο εντοπισμός και η ενσυνείδητη αναγνώριση των απλών θετικών καταστάσεων, σε αντίθεση με το να εστιάζουμε (μόνο) στα δυσάρεστα ή τι μπορεί πάει λάθος, καθιστά πιθανότερο ότι ακόμα και όταν δεν ψάχνουμε για αυτά, να βρίσκουμε και τα θετικά στις καταστάσεις και έτσι να αναπτύξουμε μια pio αισιόδοξη και θετική προοπτική.


Η έκφραση ευγνωμοσύνης, μπορεί να αλλάξει τα μοτίβα τρόπου σκέψης μας και καλλιεργεί ψυχική ανθεκτικότητα.

Την επόμενη φορά που κάτι καλό ή θετικό συμβεί, ένα τηλεφώνημα από έναν παλιό φίλο, ένα γευστικό σπιτικό δείπνο ή μια καλή είδηση, κάντε μια παύση και αφιερώστε λίγο χρόνο σ' αυτή τη στιγμή. Δώστε την αμέριστη προσοχή σας. Απολαύστε την. Με αυτό τον τρόπο, θα την βιώσετε πιο έντονα και η καλή διάθεση θα κρατήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επίσης, θα αναγνωρίσετε ότι έχετε περισσότερες ευκαιρίες για να νιώστε καλά, από όσο αρχικά νομίζατε. ✨


-----------------------------------

Για να λαμβάνετε έγκαιρα, απευθείας στο email σας νέα άρθρα και πληροφορίες για προγραμματισμένες δραστηριότητες, σας προτρέπουμε να εγγραφείτε στο newsletter μας.

68 views
bottom of page