top of page
  • Elisha Goldstein, Ph.D.

3 Πράγματα Για Να Ξεκινήσετε Την Ημέρα Σας Με Ενσυνειδητότητα.


Λίγη «ευγένεια» και προσοχή στο σώμα και τις αισθήσεις μας, μπορούν απλά και εύκολα να κάνουν την διαφορά για το υπόλοιπο της ημέρας μας!

Το πώς ξυπνάμε το πρωί, έχει σημαντική επίπτωση στο πώς ξεδιπλώνεται η ημέρα μας. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να ενσωματώσουμε στην πρωινή μας ρουτίνα και που μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στο να είμαστε περισσότερο συνειδητοί, νηφάλιοι και παραγωγικοί κατά διάρκεια της ημέρας.

Αφήστε για λίγο κατά μέρος τις απόψεις ή τις κρίσεις σας για τον αν θα έχει αποτέλεσμα ή όχι και δοκιμάστε τις παρακάτω τεχνικές κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης εβδομάδας ως ένα πείραμα... επιτρέποντας την εμπειρία σας να είναι ο οδηγός σας.

1. Επιμεληθείτε Τον Πρώτο Σας Ήχο

Αντί να ξεκινήσετε την ημέρα με ένα ξυπνητήρι-συναγερμό που κάνει το σώμα σας ταραγμένο και τεταμένο, επιλέξτε έναν ηπιότερο και «ευγενικότερο» ήχο ή μια χαλαρωτική μουσική. Αυτό, θα επιτρέψει στο σώμα σας να λάβει και να νιώσει κάτι χαλαρωτικό, στο ξεκίνημα της ημέρα σας.

2. Ενυδάτωση Πριν Την Καφεΐνη

Αντί να πάτε κατ’ ευθείαν στον καφέ ή το τσάι, δοκιμάστε να πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Το σώμα σας είναι αφυδατωμένο - το σώμα χρειάζεται νερό, δεν έχει πιει νερό όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια, απολαύστε τον καφέ ή το τσάι σας.

3. Παρατηρήστε Την Φύση

Αντί να «αρπάξετε» αμέσως την τεχνολογία στα χέρια σας, βγείτε στο μπαλκόνι ή στον κήπο και «ρουφήξτε» λίγο χρώμα από τον ουρανό και ίσως άρωμα από τα λουλούδια. Δώστε λίγο χρόνο στις αισθήσεις σας για να τα νιώσουν!

Καλή σας μέρα :)

248 views
bottom of page