top of page
  • Writer's pictureVassilis Xypolias

"Αυτό Είναι": Μια φράση, που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, την ημέρα, αλλά και τη ζωή μας


 

"Αυτό Είναι": Μια φράση, που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, την ημέρα, αλλά και τη ζωή μας.

O συγγραφέας James Baldwin είχε γράψει "Δεν θα αλλάξουν όλες οι καταστάσεις που αναγνωρίζουμε, αλλά καμία κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει, αν πρώτα δεν την αναγνωρίσουμε."

Μαθαίνοντας να αποδεχόμαστε τη στιγμή και την κατάσταση ακριβώς όπως είναι, μέσα μας και γύρω μας, είναι μια πράξη σύνεσης αλλά και νοημοσύνης. "Αυτό Είναι", είναι μια απλή, αλλά απελευθερωτική και καταλυτική φράση που θα μας βοηθήσει να φέρουμε νηφαλιότητα και πνευματική διαύγεια στη συγκεκριμένη στιγμή, και όχι μόνο.

"Δεν θα αλλάξουν όλες οι καταστάσεις που αναγνωρίζουμε, αλλά καμία κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει, αν πρώτα δεν την αναγνωρίσουμε."

Υπάρχουν πολλές φορές που οι σκέψεις και ο εσωτερικός μας διάλογος του "γιατί (μου) συμβαίνει" ή του "πώς θα έπρεπε να γίνει" ή πιο συχνά "του ποιος φταίει", μας απομακρύνουν τελικά από "Αυτό Που Είναι", αποπροσανατολίζοντας από την πραγματικότητα και οδηγώντας μας σε ένταση, άρνηση, αποφυγή και αναβλητικότητα. Η πραγματικότητα είναι, ότι δεν θα είναι όλες οι στιγμές εύκολες ή ευχάριστες. Αλλά η κατανόηση του πού βρισκόμαστε τη συγκεκριμένη στιγμή και αποδεχόμενοι τα άβολα ή δυσάρεστα γεγονότα ως έχουν, είναι θεμέλιο της ενσυνειδητότητας και προϋπόθεση για επιδέξιες επιλογές και αποτελεσματικές λύσεις.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα νιώσετε δυσφορία, ένταση ή αρνητικότατα, δοκιμάστε να φέρετε στο νου αυτή την απλή φράση. Σε αυτές τις στιγμές, κάντε μια παύση, πάρτε μια βαθιά αναπνοή και πείτε με νηφαλιότητα αλλά και συμπόνια προς τον εαυτό σας: "Αυτό Είναι"

 

Διαβάστε άλλα άρθρα της ενότητας "Κατ' οίκον Retreat"

-----------------------------------

Για να λαμβάνετε έγκαιρα, απευθείας στο email σας νέα άρθρα και πληροφορίες για προγραμματισμένες δραστηριότητες, σας προτρέπουμε να εγγραφείτε στο newsletter μας.

83 views
bottom of page